Swiss Kubik

Watchwinders

Swiss Kubik

De meeste horloges van René Kahlé Juweliers hebben een automatisch uurwerk. Het principe is simpel, u draagt het horloge en het uurwerk wordt opgewonden omdat u beweegt. Maar mocht u het horloge niet altijd dragen, dan stopt het met lopen. Wanneer u het horloge de volgende keer weer omdoet dient u het horloge eerst op de juiste tijd te zetten, en soms op de juiste datum. In sommige gevallen is het zeer onwenselijk dat het horloge stopt met lopen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een Perpetual Kalender, uurwerken die rekening houden met de duur van de maand (30e of 31e) en de schrikkeljaren. Het instellen van de juiste tijd en datum is dan veel gecompliceerder.

Een watchwinder zorgt ervoor dat de gangreserve van een uurwerk op peil wordt gehouden zonder dat deze teveel wordt aangedreven. De energie hiervoor komt van 2 standaard alkaline batterijen die ongeveer drie jaar meegaan bij normaal gebruik. De watchwinders van Swiss Kubik komen uit Zwitserland en na aankoop geldt er een garantietermijn van drie jaar.

De vierkante exemplaren hebben ribben van 12cm en zijn gemaakt van kunststof. Er zijn vele kleuren beschikbaar, de zwarte variant hebben we doorgaans op voorraad in de winkel.

 

Swiss Kubik

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren